‏‌«شاه‌های سانست»؛ ایرانیان لس‌آنجلس در یک شوی تلویزیونی

تصویری که از شرکت‌کنندگان این برنامه منتشر شده است.‏
  • رویترز نوشته است برآورد می‌شود ۵۰۰ هزار ایرانی‌الاصل فقط در منطقه لس‌آنجلس زندگی می‌کنند و این بزرگ‌ترین جامعه ایرانیان خارج از کشور است. یک‌پنجم از جمعیت ساکنان منطقه اعیانی بورلی‌هیلز، ایرانی‌الاصل هستند.

رایان سیکرست، کارگردانی که معروف است از کیم کارداشیان یک ستاره ساخت، این بار با چند ایرانی مرفه تهرانجلس‌نشین یک ریالیتی شو می‌سازد.

در میانه نزاع سیاسی ایران و آمریکا که به مانورهای نظامی و سخت‌ترین تحریم‌ها علیه این کشور کشیده، جامعه ایرانی‌آمریکایی‌های کالیفرنیا قرار است ریالیتی شوی خود را داشته باشند؛ با ستاره‌هایی که وقتشان را با هم می‌گذارنند، جر و بحث می‌کنند، و نمایشی را بسازند که به نظر می‌رسد پر حاشیه و به اندازه برنامه مشابهی که با حضور کیم کارداشیان و دو خواهرش ساخته شد، سر و صدا کند.

برنامه‌های Reality Show نوعی از مجموعه‌های تلویزیونی هستند که در جریان آن، مخاطبان زندگی واقعی شرکت‌کنندگان را در ساعت‌های مختلف و در حین فعالیت‌های متنوع تماشا می‌کنند.‏

برنامه «شاه‌های سانست» قرار است از ۱۱ مارس، شش هفته دیگر، روی تلویزیون کابلی براوو پخش شود. در معرفی این برنامه آمده که شش ایرانی‌الاصل پر شور تلاش می‌کنند کار و زندگی خود را بین خانواده و سنت پیش ببرند.

عنوان سانست در این برنامه به بلوار سانست در بورلی هیلز اشاره دارد و با معنای «غروب» نیز می‌تواند معنایی کنایی به عنوان این ریالیتی شو بدهد.

رویترز در گزارشی درباره این برنامه، نوشته است که چهار نفر از این شش شرکت‌کننده، در بورلی‌هیلز، هالیوود هیلز و دیگر مناطق اعیانی لس‌آنجلس در کار بنگاه‌های معاملات املاک هستند. این گزارش می‌گوید از تبلیغات این برنامه این‌طور بر می‌آید که بیشتر این شش شرکت‌کننده، از زندگی‌ای پر ریخت و پاش بهره می‌برند؛ با خودروهای گران‌قیمت، عمارت‌های بزرگ، جواهرات طلا و ول‌خرج.‏

تلویزیون براوو همچنین اعلام کرده است یکی از این شش نفر، همجنس‌گراست؛ یکی از معدود مردان علنا همجنس‌گرا در جامعه ایرانی‌آمریکایی جنوب کالیفرنیا.

این یکی از اولین برنامه‌های تلویزیونی در ایالات متحده است که زندگی ایرانیان جوانی را به تصویر می‌کشد که والدین آنان ایران را پس از انقلاب اسلامی در سال ۵۷ ترک کرده‌اند یا وقتی بچه بوده‌اند به آمریکا نقل‌مکان کرده‌اند.

رویترز نوشته است برآورد می‌شود ۵۰۰ هزار ایرانی‌الاصل فقط در منطقه لس‌آنجلس زندگی می‌کنند و این بزرگ‌ترین جامعه ایرانیان خارج از کشور است. یک‌پنجم از جمعیت ساکنان منطقه اعیانی بورلی‌هیلز، ایرانی‌الاصل هستند.

تلویزیون براوو در تبلیغ این برنامه گفته است: از گردش در خیابان رودئو تا جشن‌ها و ضیافت‌های سنتی ایرانی در خانه، این سریال، زندگی منحصر به فرد و خاص گروهی از دوستان را تحسین می‌کند که برای آن‌چه دارند، سخت تلاش کرده‌اند و حالا از به‌رخ‌کشیدن آن ابایی ندارند.

تهیه‌کننده «شاه‌های سانست»، رایان سیکرست است که مجری «آمریکن آیدل» بوده و برنامه «همراه با خواهران کارداشیان» را ساخته است؛ یک ریالیتی شو محبوب درباره سه خواهر ارمنی‌الاصل کیم، کلوئی و کورتنی کارداشیان را ساخت.

ایرانیان مقیم ایالات متحده پیش از این نیز در سینمای آمریکا به تصویر کشیده شده‌اند. از جمله به فیلم‌های «خانه‌ای از شن و مه» و همین‌طور فیلم «تقاطع». اما یک ریالیتی شو با موضوع شش ایرانی آن هم برای جامعه ایرانی که تاکنون تجربه‌ای از چنین برنامه‌هایی برای فرهنگ خود ندیده است، جدید و بی‌نظیر است.‏

با این حال شماری از کاربران ایرانی در واکنش به تیزر تبلیغاتی این سریال، کامنت‌هایی درصفحه معرفی این برنامه در وبسایت رایان سیکرست نوشته‌اند که نشان‌دهنده نارضایتی آنان از این ریالیتی‌ شو است.

مثلا یک کاربر به نام امیر نوشته است: آشغال است! این اولین‌باری است که جامعه ایرانی  در معرض مخاطب عام قرار داده می‌شود و سخنگوی ما یک مرد پر زرق و برق، الکن، و همجنس‌گراست! این خیلی در تضاد با تبار واقعی ایرانی است. شرم‌آور است!

در عین حال یک زن هندی‌آمریکایی نیز نوشته است: حیف. یک روی سیاه برای فرهنگی که در واقع زیباست. از سیکرست چه توقع دیگری می‌توان داشت؟

شهداد هم نوشته است: دهاتی‌ها! جوادها! شما شبیه صمد هستید. اول احمدی‌نژاد و حالا این… افتضاح است.

یک کاربر دیگر با نام سینا نوشته است: هموطنان؛ بیاید خوشحال باشیم که به عنوان تروریست‌های وحشتناک نشان داده نشده‌ایم. من فکر می‌کنم این برنامه، یک پادزهر عالی برای همه آن مزخرفاتی است که رسانه‌های خبری جریان‌اصلی هر روز درباره ایران بلغور می‌کنند. خوشتان بیاید یا نه، این جامعه ایرانی‌آمریکایی‌ها واقعا وجود دارد و در بورلی‌هیلز به رونق رسیده است. این یک گروه ساختگی در ذهن رایان سیکرست نیست. واقعی است.‏

Source Mardomak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *