بزرگترین هنر امام تربیت هنرمندانی همچون شهدا بود

جشنواره هنری دل دیده در حالی کار خود را آغاز کرد که نوه امام (ره) در افتتاحیه آن گفت: ماهیت هنر دستوری نیست. اثر هنری فاخر از درون هنرمند شکل می گیرد و این بزرگترین اقدام امام برای ظهور هنرمندانی همچون شهدا بود که بدون هیچ اجبار و دستوری با شناخت خود به صحنه های نبرد رفته و هنر را به شهادت تزیین کردند.

به گزارش مهر، با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی نوه و یادگار امام خمینی (ره)، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، دکتر مجید سرسنگی مدیر عامل خانه هنرمندان، حجت الاسلام والمسلمین حشمتی معاون پژوهشی موسسه تنظیم و نشر آثار امام و امین عارف نیا قائم مقام ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره)، مراسم افتتاحیه دومین جشنواره عکس و پوستر دل دیده در خانه هنرمندان ایران آغاز شد.

همزمان با بیست و سومین سالگرد ارتحال جانگداز و ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت آیت الله خمینی(ره)، به همت ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی (ره)، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)، خانه هنرمندان ایران و سازمان زیباسازی شهر تهران دومین جشنواره عکس و پوستر دل دیده با حضور ارزشمند حجت الاسلام والمسلمین سید علی خمینی نوه ارزشمند امام ضمن تقدیر از بهترین های خود رسما آغاز به کار کرد.

حجت السلام والمسلمین حاج سید علی خمینی در این مراسم با اشاره به اینکه بزرگترین هدف امام در جامعه ایرانی، انقلابی فرهنگی بود، ابتدا ضمن تشریح دو تعریف عام و خاص از هنر گفت: فرهنگ و هنر به معنی مجموعه ای از عقاید، آداب و رسوم جامعه است که با توجه به عقاید، آداب و رسوم خالق آن می تواند هنری با هویت غربی، شرقی، ایرانی و اسلامی باشد. هنرمند به این دلیل از ارزش بالایی برخوردار است که به واسطه روشن کردن فضای بیرونی جامعه خود از اهمیت بالایی برخوردار می شود. هنر امام آنجا بود که با ایجاد یک انقلاب فرهنگی چنان در ذهن و جان ایرانیان رسوخ کرد که تاثیر ایشان در تزریق شرف و خودباوری در نفوس مردم، همچنان واضح و مبرهن است.

وی همچنین عنوان کرد: ماهیت هنر دستوری نیست. اثر هنری فاخر از درون هنرمند شکل می گیرد و این بزرگترین اقدام امام برای ظهور هنرمندانی همچون شهدا بود که بدون هیچ اجبار و دستوری با شناخت خود به صحنه های نبرد رفته و هنر را به شهادت تزیین کردند.
وی همچنین بیان کرد: اگر ما می خواهیم آرمان های امام را به نسل بعد منتقل کنیم جز با راه های فرهنگی این امر محقق نمی شود. ما باید دست در دست هنرمند بدهیم تا بدور از هر زور و اجباری این رسالت فرهنگی صورت بگیرد.

احمد مسجد جامعی نیز با توجه به اینکه تمام وجود امام (ره) آمیخته به هنر بود تصریح کرد: فکر نکنم در دنیا رهبری داشته باشیم که در زمان حیاتش در حدود ۶۰ کتاب تالیف کرده باشد. جالب آنکه حتی برخی از افرادی که مخالف امام هم بودند ایشان را از نقطه نظر آثار و کتاب های حکیمانه قبول داشتند.

دکتر سرسنگی نیز در ادامه این مراسم ضمن اشاره به جایگاه امام (ره) بیان کرد: تا زمانی که فرهنگ و تمدن اسلامی برقرار است یاد و جایگاه امام همواره در دل ها و ذهن ها ثبت خواهد ماند.

وی تاکید کرد: اگر قرار است خواسته های امام (ره) و منویات مقام معظم رهبری به ثمر رسیده و جهان از این فضایل بهرمند شود، بدون شک بهترین راه، ورود به حوزه فرهنگ، اندیشه و هنر از دیدگاه این بزرگواران است.

در پایان امین عارف نیا با بیان گزارشی در باب کیفیت و چگونگی برگزاری این جشنواره تصریح کرد: بزرگداشت نام و راه حضرت امام (ره) رسالت بزرگی است که همواره اصحاب فرهنگ و هنر در آن احساس دین می کنند.

وی خاطر نشان کرد: دومین جشنواره دل دیده با اهدافی همچون جلوه هایی از عشق، علاقه و ارادت به امام(ره) با استقبال بی نظیر عکاسان، هنرمندان و متقاضیان زیادی روبرو شد که از برگزیده های این جشنواره تقدیر و تشکر صورت گرفت.
در پایان این مراسم بعد از تقدیر و اعلام برگزیدگان این جشنواره، حجت الاسلام سید علی خمینی از غرفه های برگزیدگان این جشنواره در خانه هنرمندان ایران بازدید کرد.

لازم به ذکر است دومین جشنواره عکس و پوستر دل دیده، یازدهم تا سیزدهم خرداد ماه، در چهار نگارخانه بهار، تابستان، پائیز و زمستان خانه هنرمندان ایران از ساعت ۱۴ تا ۲۱ میزبان علاقه مندان خواهد بود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *