بازجویی از راه دور: وقتی سپاه، خبرنگار بی‌بی‌سی در لندن را «سین‌جیم» می‌کند

image

انتشار خبر بازجویی ۴۰ دقیقه‌ای اینترنتی یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی در ساعات اولیه امروز برای خیلی‌ها در حد شایعه می‌نمود، اما با تایید این خبر از سوی مدیر بی‌بی‌سی فارسی، می‌توان گفت که فاز جدید بازجویی از راه دور آغاز شده است. خواهر این عضو بی‌بی‌سی فارسی که تا قبل از این بازجویی، زندانی «اطلاعات سپاه» بوده، بعدا آزاد شده است. بر اساس گزارش دویچه وله، صادق صبا تنها اقدام حکومت ایران را محکوم کرده است و تاکید کرده که بی‌بی‌سی همچنان به کار حرفه‌ای بی‌طرفانه خود ادامه خواهد داد.

سایت ندای سبز ایران امروز خبر داد که یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی که خواهرش از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، مجبور شد برای کمک به آزادی عضو خانواده ۴۰ دقیقه به ماموران امنیتی سپاه جواب پس بدهد.

امروز صادق صبا، مدیر بی‌بی‌سی فارسی در گفتگو با دویچه‌وله این خبر را تایید کرده است.

ندای سبز ایران گزارش داد که بازجویی از این عضو بی‌بی‌سی از طریق چت تصویری بوده است. بر پایه همین گزارش، مدیریت بی‌بی‌سی فارسی با قرار گرفتن خبرنگار خود در این موقعیت موافقت کرده است.

این خبرنگار بازجویان خود را ندیده اما دوربینش روشن بوده و فقط صدای آنها را می‌شنیده است.

خواهر این خبرنگار پس از این بازجویی از زندان آزاد شده است. او بعد از آزادی به خواهر خود اعلام کرده که در زندان اعترافات «دروغین» مفصلی درباره ارتباط خود با بی‌بی‌سی فارسی انجام داده که به صورت تلویزیونی ضبط شده است.

بر اساس همین گزارش ماموران امنیتی سپاه در زندان اوین درست قبل از آزاد کردن خواهر این خبرنگار، او را به سلول مرضیه رسولی برده‌اند تا او را به اعتراف به رابطه با بی‌بی‌سی فارسی تشویق کند.

 

خبرنگاران بی‌بی‌سی و خانواده‌های‌شان، قربانیان تازه سپاه

به دنبال پخش فیلمی در باره زندگی آیت‌الله خامنه‌ای از سوی بی‌بی‌سی فارسی، رابطه جمهوری اسلامی با بنگاه خبری بی‌بی‌سی خراب‌تر از پیش شد، تا جایی که ابتدا چند مستندساز که فیلم‌های‌شان از بی‌بی‌سی فارسی به نمایش در امده بود دستگیر شدند.

بعدا تعدادی از اعضای خانواده‌های کارکنان بی‌بی‌سی فارسی از سوی دستگاه‌های امنیتی احضار و بعضا بازداشت شدند.

در حال حاضر گفته می‌شود که دستگیری مرضیه رسولی، سهام بورقانی و پرستو دوکوهکی برای اعتراف‌گیری از آنان است. بر اساس نقل قول‌های مختلف که همچنین ندای سبز نیز به آن اشاره کرده، این افراد از سوی دستگاه‌های امنیتی به خاطر ارتباط دوستانه با تعدادی از کارکنان بی‌بی‌سی دستگیر شده‌اند تا به همکاری با این رسانه اعتراف کنند.

این نخستین بار است که خبر بازجویی یک خبرنگار از راه دور منتشر می‌شود و معلوم نیست اولین بازجویی بوده است یا نه. به این ترتیب، فاز جدید بازجویی‌های امنیتی بدون نیاز به حضور «متهم» و فقط با گروگان‌گیری میسر شده است.

بی‌بی‌سی فارسی تا کنون اعلام نکرده که آیا به خاطر نقض حقوق خبرنگارش و گروگان‌گیری اعضای خانواده‌های همکارانش، در مجامع بین المللی از جمهوری اسلامی شکایت خواهد کرد یا نه. بر اساس گزارش دویچه وله، صادق صبا تنها اقدام حکومت ایران را محکوم کرده است و تاکید کرده که بی‌بی‌سی همچنان به کار حرفه‌ای بی‌طرفانه خود ادامه خواهد داد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *